Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Аранђеловић (РЕМ): Не знам због чега су Н1 и Нова С прекинуле програм
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

06. 12. 2022.

Аутор: Бета Извор: Бета

Аранђеловић (РЕМ): Не знам због чега су Н1 и Нова С прекинуле програм

Чланица Савета Регулаторног тела за електронске медије (РЕМ) Вишња Аранђеловић изјавила је данас да није упозната с разлозима прекида емитовања програма телевизија Н1 и Нова С у Србији.

Аранђеловић је за агенцију Бета навела да на адресу РЕМ-а из Јунајтед групе, која је власник тих телевизија, није стигао "никакав протест".

"Не знам ко је извор Удружењу новинара Србије (УНС) које је саопштило да је програм прекинут зато што још није додељена пета фраквенција, али колеге с којима сам разговарала, а међу којима су и уредници, нису обавештени о разлозима штрајка. Волела бих да нам је УНС, као што се то учи на студијама журналистике, објаснио ко је анониман извор, да га опише, па да знамо да ли је та информација добијена од оних који блиско сарађују с Драганом Шолаком или из редова новинара који нису обавештени о разлозима штрајка", навела је Аранђеловић.

Уколико мисле да ће извршити притисак на РЕМ, додала је чланица Савета РЕМ-а, "овај потез ми изгледа као узалудан и глуп гест".

"Од јутрос размишљам о ситуацији зашто се неко одлучио да започне штрајк, а да не објасни због чега. Тиме се не служе људи који се боре за идеје. Ако новинари данас у Тирани буду питали Александра Вучића зашто је у Србији медијски мрак, биће јасније зашто су се после пет година рада у диктатури и медијском мраку баш данас одлучили за прекид програма", оценила је Аранђеловић у писаној изјави за агенцију Бета.

Телевизије Н1 и Нова С обуставиле су данас емитовање програма у знак протеста што Савет Регулаторног тела за електронске медије (РЕМ) још није донео одлуку о додели пете националне фреквенције, пренело је Удружење новинара Србије (УНС).

Из УНС-а су навели да је рок за доношење те одлуке истекао 2. децембра, пошто је конкурсом прописано да ће РЕМ доделити дозволу 30 дана након објављивања усвојених листа кандидата.

Председница РЕМ-а Оливера Зекић је раније изјавила да рок за одлучивање о додели националне фреквенције није предвиђен законом о општем управном поступку.

Телевизије Н1 и Нова С од поноћи не емитују редовни програм, а на екрану је на црној позадини исписана порука "Мрак у Србији без слободних медија".

Телевизије Н1 и Нова С послују у оквиру медијске компаније "Јунајтед медија" (United Media). Представници менаџмента "Јунајтед медије" казали су агенцији Бета да се данас неће званично оглашавати поводом одлуке да прекину емитовање програма телевизија Н1 и Нова С.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси