Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Општине Бачка Паланка, Сврљиг, Ада и Дољевац расписале конкурсе за суфинансирање медијских пројеката
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

25. 01. 2023.

Аутор: С. Димитријевић Извор: УНС

Општине Бачка Паланка, Сврљиг, Ада и Дољевац расписале конкурсе за суфинансирање медијских пројеката

Највише новца за суфинансирање медијских садржаја издвојила је Бачка Паланка, 13.2 милиона, а најмањe општина Дољевац, 1.8 милиона динара.

За суфинансирање медијских пројеката у Бачкој Паланци издвојено је 13.200.000 динара. Најмањи износ за који се може конкурисати по пројекту је 50.000 динара, а највећи два милиона. Рок за подношење пријава је 3. фебруар.

Општина Сврљиг за суфинансирање медијских пројеката у 2023. години определила је 8.900.000 динара. Најмањи износ за који се може конкурисати је 50.000 динара, а највећи четири милиона. Рок за подношење пројеката је 10. фебруар.

Општина Ада за суфинансирање медијских пројеката издвојила је 2.250.000 динара. Најмањи износ средстава који се може одобрити по пројекту је 10.000 динара, а највећи 1.125.000 динара. Предлози се могу поднети до 9. фебруара.

Укупна средства која је за ову годину издвојила општина Дољевац за суфинансирање медијских пројеката је 1.800.000 динара. Најмањи износ средстава  по пројекту је 100.000,00 динара, а највећи 1.100.000 динара.Рок за подношење пријава је 8 фебруар до 15.00 часова.

На овим  конкурсима могу да учествују медији који су регистровани у Агенцији за привредне регистре (АПР) и правна лица, односно предузетници који се баве производњом медијских садржаја, а треба да  приложе доказ да ће суфинансирани медијски садржај бити реализован путем медија који је уписан у Регистар медија у АПР-у.

Право учешћа на конкурсима немају издавачи медија који се финансирају из јавних прихода као и лица која су у претходном периоду добила средства за пројектно суфинансирања, а нису у предвиђеном року и прописаној форми поднела наративни и финансијски извештај.

Правна лица за која се утврди да су средства ненаменски трошила, немају право да учествују на Конкурсу.

Додатне информације за пријаву на конкусе које су расписале ове општине као и начин пријаве, налазе се на званичним сајтовима општина и на сајту Удружења новинара Србије (УНС) у рубрици „Конкурси“, са назнаком „Медијски конкурси“.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси