Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  НС Уживо кажњен због повреде части Јанка Веселиновића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

31. 01. 2023.

Аутор: Бета Извор: Бета

НС Уживо кажњен због повреде части Јанка Веселиновића

Покрет за преокрет (ПзП) саопштио је да је првостепеном одлуком Вишег суда у Београду портал НС Уживо осуђен за повреду части и угледа посланика и председника ПзП Јанка Веселиновића.

Како је наведено у саопштењу, НС Уживо објавио је 2019. године две објаве о Јанку Веселиновићу, "без икакве претходне провере, са циљем да се Веселиновићу повреде част и углед, те да се преношењем неистина он компромитује приватно и професионално, као један од опозиционих лидера, који је учествовао у организацији протеста 'Један од пет милиона'".

Додато је да је кажњена компанија "Hashtag digital media" која је оснивач портала, а првостепеном пресудом Веселиновићу мора да буде исплаћено 60.000 динара са затезном каматом, а обавезани су и на плаћање судских трошкова у износу од 70.300 динара.

Спорни текст бави се наводним "малверзацијама у Топлани" док је директор тог предузећа био Јанко Веселиновић, уз наводе да је "злоупотребљавао овлашћења", "користио утицај" и учествовао у "сумњивим набавкама".

"Непотписани текст без иједног доказа и уз чињеницу да против Јанка Веселиновића никада није вођен ни један прекршајни, а камоли кривични поступак за било које дело и да ни на суђењу оптужени нису имали било какве доказе за своје натписе, суд је донео одлуку којом је осуђена компанија, која стоји иза овог портала, али и главни и одговорни уредник Никола Билић, којег је у међувремену заменио Никола Клајић", саопштио је Покрет за преокрет.

 

 

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси