Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Јовановић са амбасадором Канаде о развоју вештачке интелигенције
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

30. 03. 2023.

Аутор: Н. Е. Извор: Данас

Јовановић са амбасадором Канаде о развоју вештачке интелигенције

Министар информисања и телекомуникација Михаило Јовановић састао се данас са амбасадором Канаде, Џајлсом Норманом у Београду где су се усагласили да је прилика за унапређење сарадње две земље развој вештачке интелигенције, која је у фокусу Србије и Канаде.

Они су се договорили да експертски тим Србије посети Канаду и њихов суперкластер за развој вештачке интелигенције, наводи се у саопштењу Министарства.

Јовановић је том приликом представио активности на Закону о јавном информисању и медијима, Закона о електронским комуникацијама и Закона о електронским медијима.

Такође, министар је истакао да је формирана и Радна група која ће радити на изменама и допунама Закона о информационој безбедности.

Јовановић је представио значај Пројекта изградње широкопојасне комуникационе
инфраструктуре у руралним подручјима, захваљујући којим ће преко 99 одсто домаћинстава у Србији до краја 2025. године имати могућност приступа интернету
брзине преко 100Mbps.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси