Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Миловановић: Тужилаштву неопходно да има свој полицијски тим
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

30. 03. 2023.

Аутор: Н1 Извор: Н1

Миловановић: Тужилаштву неопходно да има свој полицијски тим

Изборни члан Државног већа тужилаца Предраг Миловановић изјавио је да је тужилаштву неопходно да има свој полицијски тим како би могло да спречи могуће опструкције полиције.

„Однос тужилаштва и полиције се најбоље описује као однос главе и удова. Полиција је та која треба да прибавља доказе, а тужилац да им даје правну оријентацију. Битно је да они за свој рад одговарају тужиоцима, а не неком свом непосредном старешини“, рекао је Миловановић за недељник НИН.

Међутим, како је навео, „та тема још увек није сазрела у нашем друштву и зато се она у јавности и медијима мора квалификовати као тема“.

Како је рекао, колико му је познато, „засад само једна политичка странка говори о потреби постојања тужилачке полиције“.

„Надам се да ће и други политички чиниоци и јавни доносиоци одлука увидети колико је то важно, поготово у светлу прича о појави неке српске верзије Лауре Ковеши, а која се ни у суседној Румунији не би прославила да јој тамошње политичке елите нису дале да има свој полицијски тим“, нагласио је.

Миловановић, који је поступао на суђењу за паљење куће новинара Милана Јовановића, рекао је да је у том случају имао „одличну сарадњу са колегама из Петог одељења Министарства унутрашњих послова (МУП) и да је имао утисак да су они добили зелено светло да иду до краја“.

Према његовим речима, и у јавности је био створен утисак да је некадашњи председник општине Гроцка Драгољуб Симоновић, недавно првостепено осуђен у овом случају на пет година затвора као првооптужени, „пуштен ‘низ воду’ као високопозицонирани члан владајуће странке и то је довело до резултата“.

„Ако се за неког мисли да није заштићен, онда нема ни опстукције МУП-а. А када је има, то је велики проблем, јер немате никакве ефективне механизме да утичете на рад МУП“, рекао је Миловановић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси