Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Прети нам свака шуша!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

06. 12. 2012.

Аутор: Милица Дакић Извор: Ало!

Прети нам свака шуша!

О положају новинара у Србији најбоље говори чињеница да изгледа свака шуша може да дозволи себи да им прети.

Управо је једна персона уметничког имена Гога нашу новинарку подсетила на све тортуре кроз које су новинари пролазили, посебно деведесетих година, када су заиста гепековани, пребијани, застрашивани на најстрашније начине и обећала јој да ће на исти начин завршити.

Притисци на слободу новинарства су разноврсни, од претњи на прекид сарадње државних службеника уколико им не одговара тема којом се бавимо, до претњи по голи живот.

Убице Славка Ћурувије, Даде Вујасиновић и Милана Пантића још нису ухваћене. Нападачи на Теофила Панчића, који су га изударали металном шипком у аутобусу 83, такође нису приведени правди. Не тако давно и љубавник једне Гогине колегинице по микрофону отео је нашег фоторепортера јер му се нису допале фотографије које је направио.

Ни та прича није добила епилог. Овакве претње подсећају на то како се Милошевићев подмладак обрачунавао са неистомишљеницима. Заштита новинара у Србији свела се на протесте нејаких удружења, док је држава неодлучна и незаинтересована да у оваквим случајевима одлучно реагује.

У каквом друштву живимо, јасно је кад и даље постоје персоне које се хвале пријатељством са нарко-босовима и њима сличним сумњивим ликовима са позамашним досијеима.

Са повратком деведесетих у Србију кроз најразличитије манифестације, поново су испливали овакви ликови. Када се они осећају удобно и моћно у Србији данас, јасно је да сви ми треба и те како да се забринемо у каквој земљи живимо.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси