Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Милош Вучевић оптужује Данас, Н1 и Нову за кршење изборне тишине, подсећа да за то следе казне до 150.000 динара
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

10. 01. 2024.

Аутор: Д.Д. Извор: Данас

Милош Вучевић оптужује Данас, Н1 и Нову за кршење изборне тишине, подсећа да за то следе казне до 150.000 динара

Председник Српске напредне странке Милош Вучевић упутио је допис Надзорном одбору за изборну кампању, тврдећи да су Данас, Н1 и Нова прекршили изборну тишину, односно Закон о избору народних посланика.

Он је подсетио да су према том закону за кршење изборне тишине предвиђене новчане казне у 50.000 до 150.000 динара, док су за физичка лица казне предвиђене од 10.000 до 40.000 динара, пише Данас.

Вучевић сматра да је лист Данас прекршио изборну тишину насловним странама од 15. и 16. децембра на којима је, како наводи, Александар Вучић као носилац листе СНС представљен у негативном тону.

Такође, Вучевић сматра да је дошло до кршења изборне тишине и објављивањем текстова о глумцу Драгану Бјелогрлићу на сајту Данаса, као члана ПроГласа. За исто оптужује и сајт Н1.

“Објављивање ових чланака управо у периоду изборне тишине превазилази обичан новинарски пропуст. Они представљају намерни чин који прелази границе неутралног извештавања”, наводи Милош Вучевић.

Листу Нова се ставља на терет да је на насловним странама од 16. и 17. кршила изборну тишину кроз позиве познатих личности на гласање, односно преносећи изјаве глумца Бојана Димитријевића, историчарке Дубравке Стојановић и песника и уредника Архипелага Гојка Божовића.

Председник СНС сматра да је изборна тишина прекршена и на ТВ Нова у емисији “Код Ивана Ивановића”, где је гост био глумац Драган Бјелогрлић.

“У емисији је Бјелогрлић опширно говорио о наводним тешкоћама и проблемима са којима се друштво суопчава. Кроз своје коментаре он је суптилно критиковао СНС и наводни негативан утицај странке на друштво”, закључује Милош Вучевић у допису Надзорном одбору за изборну кампању.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси