Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  У источној Србији расписани конкурси за суфинансирање медија. По буџетима, најмање пара за медије у Бору
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

11. 03. 2024.

Аутор: istmedia.rs Извор: istmedia.rs

У источној Србији расписани конкурси за суфинансирање медија. По буџетима, најмање пара за медије у Бору

Градска управа Града Бора расписала је конкурс за суфинансирање пројеката у области јавног информисања, и за те намене из буџета је издвојено 7,6 милиона динара.

У односу на буџет Града Бора, који је пројектован на 7,8 милијарди динара, опредељена средства за медије су најнижа у Источној Србији.

Примера ради, Општина Мајданпек је са буџетом од 2,25 милијарде за медије определила седам милиона, а Град Зајечар 7,34 милиона, иако је буџет пројектован на свега 2,3 милијарде.

Општина Књажевац предњачи када је у питању проценат одвојен за суфинансирање медија из буџета, јер је опредељено чак 10,45 милиона динара иако је буџет за 2024. годину пројектован на 1,9 милијарде динара.

И Општина Неготин је одрешила кесу више од Бора, јер је са буџетом од 1,47 милијарде динара медијима наменила 9,75 милиона.

У Општини Кладово је за 2024. годину пројектован буџет на 989 милиона, а за медије је одвојено пет милиона динара.

Најмање средстава за суфинансирање медија определила је Општина Бољевац. Издвојено је 2,375 милиона, али је буџет за ову годину најмањи у источној Србији и пројектован је на мање од 700 милиона динара.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси