Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  „Лажови, фалсификатори, антисрби“: Шапић уместо одговора о Малој Крсни упутио низ увреда за Н1
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

15. 03. 2024.

Аутор: Б. Н. Извор: Н1

„Лажови, фалсификатори, антисрби“: Шапић уместо одговора о Малој Крсни упутио низ увреда за Н1

Председник Привременог органа Београда, Александар Шапић, поново је одбио да одговара на питања Н1 и Нове С, овога пута о пребацивању бирача из Мале Крсне у главни град. Уместо одговора, Шапић је на рачун Н1 упутио низ увреда, оптужујући нашу кућу да спроводи антисрпску политику, чиме је угрозио безбедност наших новинара.

„Ви знате – ја ћу опет ко Мујо тра-ла-ла, како се каже – да ја на ваша питања не одговарам. Знате и разлог, наравно, који никад не пустите на вашој телевизији, пошто и кад вам дам одговор зашто не одговарам, ви то исечете“, рекао је Шапић када му је новинар Н1 поставио питање да ли се распитао ко су мештани Мали Крсне и шта су радили испред општине Вождовац и вождовачког МУП-а.

Шапић је рекао и да не одговара на питања Н1 не зато што их се боји, већ зато што смо „лажови, манипулатори, фалсификатори“.

„Што злоупотребљавате моје речи, а морам да вам признам, у последњих пар дана ме баш онако погађа колико постајете једна антисрпска телевизија, један антисрпски медиј. Оно што се дешавало у оном Дубровнику, и они ‘прогласовци’ из Дубровника, начин на који их браните, ми је фасцинантан, јер Н1 телевизија постоји и у другим државама у региону, али нигде нисам видео да је Н1 у Хрватској антихрватски, да има антихрватску политику, у Босни антибошњачки, или у Словенији, мислим да је и тамо“, рекао је Шапић.

Председник Привременог органа града Београда на тај начин је угрозио безбедност новинара Н1, оптужујући нас да спроводимо антидржавну политику.

„Начин на који спроводите антисрпску политику нек вам је на част, ја не знам да ли ћете се сутра стидети онога што данас радите. Причам целокупно, нећу да улазим појединачне речи“, поручио је Шапић.

Када га је новинар Н1 подсетио да прича о свему, осим што не одговара на питање које му је постављено, Шапић је рекао да „коментарише оно што му је на души“.

Наш новинар подсетио је председника Привременог органа да својим одбијањем да одговара на питања Н1 крши два члана Закона о јавном информисању.

„Да, да, али нема онај део где није дужан да трпи лажи, злоупотребе и фалсификате“, правдао се Шапић.

„Да моја породица може леп гроб да ми сагради“

На примедбу да се лажи и фалсификати доказују пред судом, а не одбијањем да се одговори на новинарска питања, Шапић је рекао: „Ви ћете да ми откинете политички главу, па онда да идем да то наплатим, па да моја породица може леп гроб да ми сагради од тог новца. Прескочићемо ово!“

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси