Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Преминуо Јован Цига Секулић
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

13. 04. 2024.

Аутор: Никола Јанковић Извор: sportklub.n1info.rs

Преминуо Јован Цига Секулић

У Београду је јуче у 72. години преминуо Јован Цига Секулић.

Ову тужну вест потврдила је породица познатог спортског новинара, репортера и уредника, аутора бројних интервјуа и репортажа са највећих спортских догађаја широм планете, пише Спорт клуб.

Популарни Цига је рођен 18. августа 1953. године у Београду, а новинарством је почео да се бави 1974. године. Био је врсни познавалац спорта и писане речи. У широком спектру спортова које је пратио, фудбал је ипак био и остао његова највећа страст па је радио и као технички директор у многим београдским фудбалским клубовима.

Радио је у „Спорту“, „Блицу“, „Гласу јавности“ и потом „Вечерњим новостима“ у којима је био уредник спортске редакције и помоћник главног уредника до одласка у пензију 2018. године, пише СК.

И након тога остао је уз спорт и медије, имао је саветодавне улоге у Фудбалском савезу Србије и Црвеној звезди, о чијем је походу на титулу европског и светског шампиона 1991. претходно извештавао као новинар.

Дуго година обављао је функцију педседавајућег у Удружењу спортских новинара Југославије, потом и Србије и Црне Горе, а био је и председник Удружења спортских новинара Балкана.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси