Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Отац бившег посланика СНС Славише Булатовића вређа и угрожава бедност новинара ЈУГпресса зато што пише о случају фалсификованог потписа за плац, због кога су неки и хапшени
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

23. 04. 2024.

Извор: ЈУГпресс

Отац бившег посланика СНС Славише Булатовића вређа и угрожава бедност новинара ЈУГпресса зато што пише о случају фалсификованог потписа за плац, због кога су неки и хапшени

Велимир Булатовић , отац бившег посланика СНС и високог функционера те странке из Врањске Бање Славише Булатовића , увредљиво коментатише и тиме угожава и безбедност новинара Регионалне информативне агенције ЈУГпресс Славомира Костића.

,,Аутор текста у “Југпресу” С.К. када доживи свој биолошки крај, свако ко би хтео да за њега каже неку лепу реч на његовом одру, морао би да слаже” објавио је на свом Фејсбук профилу Велимир Булатовић, два дана након што је претеће и увредљиве коментаре упутио и новинару Милојку Пантићу.

Велимир Булатовић је пре десетак дана касно увече упутио мејл на адресу ЈУГпресса у коме прети да ће да “тужи” уколико наставимо да извештавамо о овом случају због кога је хапшена запослена у Градској управи у Врању а кривична пријава поднета и против аутора ових претњи.

На наш одговор да увек може да пошлаје демант написнаог, који ћемо објавити, упутио је поруку да смо “србомрсци” . Да ли можда зато што извештавамо о томе како је фалсификован потис човека који је био, у тренутку наводног потписивања сагласности за проширење плаца породице Булатовић, на хемотерапији у Београду?

Увредљиви коментари и претње уследили су након протеста ,,Казна за фалсификатора”, одржаног у Врањској Бањи, на коме је Пантић говорио, а Костић о томе информисао јавност.

Новинар Славомир Костић, већ две године, професионално, на основу званичних извештаја полиције И тижилаштва, извештава  о кривичном делу бившег народног посланика Славише Булатовића, који је лажирао изјаву И фалсиковао потпис Чедомира Цветковића, док је  био на хемотерапији, да би откупио школско двориште и нелегално саградио вилу.

Регионална инфорормативна агенција ЈУГпресс и новинар Славомир Костић ће наставити да извештавају о овом случају у коме надлежни органи у Врању али и државни врх и највише руководство СНС у Србији и Врању , треба практично да покажу да ли има заштићених због партијске припадности или је закон ипак исти за све.

А Славиша Булатовић, који је осумњичени за злоупотребу службеног положаја у афери фалсификат у Врању и Врањској Бањи како нас је обавестило , обавестило Посебно одељење за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Нишу дописом ПИ 65-24 од 14. марта ове године, да ли његов отац, кријући се иза његове функције, може да вређа и коментарима угрожава безбедност новинара и медија.

Очекујемо да надлежни органи у Врању реагују и заштите нашег колегу Славомира Костића као и све друге новинара и новинарке у Врању који извештавају о овом и другим случајевима кршења закона.

И, да подсетимо и њих и јавност Србије , Основно јавно тужилаштво у Врању је покренуло предистражни поступак против Велимира Булатовића у јулу 2022. године због увред која је упућивао и тада на рачун новинара Славимира Костића.

Велимир Булатовић је тада на свом Фејсбук профилу напао и извређао новинаре Данаса, Н1 и портала Инфо Врањске, назвавши их “стоком новинарском”, а након тога је још једанпут на истој мрежи извређао новинара врањског портала Славомира Костића.

Булатовић је вређао новинаре зато што су писали о афери са фалсификованим потписом Чедомира Цветковића из Врањске Бање на записнику о саслушању суседа, који је породици Булатовић омогућио куповину школског дворишта у том месту.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси