Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  WMG: Неистинити наводи КРИК-а
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

26. 04. 2024.

Извор: Wireless media group

WMG: Неистинити наводи КРИК-а

Текст који је портал КРИК објавио дана 24.04.2024. године, а који су пренели други медији, у вези спора који Mondo Inc води против КРИК-а и још четири издавача, пред Привредним судом у Београду, због нелојалне конкуренције је неистинит.

Пре свега, КРИК није добио спор против Mondo Inc. Ради се о одбијању Привредног суда да поступа по тужби издавача Курира против КРИК-а и других издавача, због непоштене тржишне утакмице коју су тужени и издавачи извршили. Привредни суд се једном већ огласио ненадлежним за поступање у овом предмету, али је по жалби Mondo Inc та одлука укинута од стране Привредног апелационог суда.

Сада се Привредни суд de facto поново огласио ненадлежним, али у погрешној форми одлуке о одбијању захтева. Привредни суд није извео ниједан предложени доказ и у образложењу је навео исто као у својој ранијој одлуци да није надлежан и да треба применити Закон о јавном информисању и медијима, по коме су надлежни да поступају судови опште надлежности.

Што се тиче Mondo Inc, ово није први спор који водимо због непоштене тржишне утакмице. Све спорове ове врсте смо до сада добили пред привредним судовима, а добићемо и овај против КРИК-а!

Проблем је што се поступајућа судија Љиљана Стојковић „заинатила“ и одбија да поступа по тужби Mondo Inc која је поднета по основу Закона о трговини. Срамотно је за њу и за суд што је донела одбијајућу пресуду која de facto представља оглашавање ненадлежним привредног суда.

Иначе, судија Љиљана Стојковић је позната јавности по томе што се против ње водио кривични поступак, који је касније обустављен, због сумње да је узимала мито од Богољуба Карића, тако што је он стипендирао њеног сина, а она доносила пресуде у корист Карића.

Мондо је против пресуде коју је сада донела судија Љиљана Стојковић изјавио жалбу и сигурни смо да ће таква жалба бити усвојена јер је судија грубо изиграла закон и ранију одлуку Привредног апелационог суда којом јој је наложено да поступа и донесе мериторну пресуду у овом предмету.

Тим корпоративних комуникација 

WMG

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси