Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  СИНОС тражи састанак са министром Ристићем
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

07. 05. 2024.

Извор: СИНОС

СИНОС тражи састанак са министром Ристићем

Министарство информисања и телекомуникација

Министар Дејан Ристић

Поштовани,

Синдикат новинара Србије и медијских радника (СИНОС) честита Вам избор на функцију министра информисања и телекомуникација и позива Вас да што пре закажете састанак са представницима наше организације како би био омогућен наставак иницијатива које предлажемо. За састанак делегирамо следеће теме:

Хитно успостављање социјалноекономског дијалога ради потписивња гранског колективног уговора у медијској сфери. Ова активност  предвиђена је Медијском стратегијом и орочена Акционим планом овог документа;

2. Трајно решавање радног статуса новинара и медијских радника који су годинама, па и деценијама у прекарном (несигурном) радном односу, ангажовани на основу различитих уговора;

3.Заказивање конференције на којој би учествовали представници медијске и академске заједнице, ресорна министарства (Министарство информисања и телекомуникација, Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и Министарство за људска и мањинска права и друштвени дијалог) представници НВО, ЕУ и ОЕБС-а, на тему побољшања радног, професионалног и безбедносног статуса новинара и медијских радника.

За Извршни одбор СИНОС

Председник Синиша Оташевић

 

 

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси