Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Тасовац прихватио функцију министра културе
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

29. 08. 2013.

Извор: Бета, ФоНет, Танјуг

Тасовац прихватио функцију министра културе

Директор Београдске филхармоније Иван Тасовац прихватио је понуду премијера Србије Ивице Дачића да буде министар културе у реконструисаној Влади.

 

Тасовац је вечерас потврдио да је спреман да преузме ресор који му је понудио Дачић. Премијер Србије је раније вечерас рекао да ће Тасовац бити предложен за министра културе.

Председништво Социјалистичке партије Србије (СПС) је у суботу, 24. августа дало сагласност лидеру странке Ивици Дачићу да разговара са кандидатима за министре.

Тасовцу је преко Твитера прва честитала бивша градоначелница Новог Сада Маја Гојковић: “И Тасовац је дефинитивно нови министар културе. Срећно.“

За сада није саопштено кога ће СПС предложити за министре саобраћаја и спорта. Председник Извршног одбора СПС Брако Ружић јутрос је рекао да ће та странка сутра изаћи са предлозима за министре за ресоре који су остали упражњени због реконструкције Владе, а припадају социјалистима.

Иван Тасовац рођен је 21. јуна 1966. године. Директор је Београдске филхармоније од марта 2001. године. У 12. години као пијаниста дебитовао је са оркестрима Београдске и Загребачке филхармоније.

Члан је жирија међународних конкурса, водио је мајсторске курсеве пијанизма у Италији, Русији и Југославији, и освојио бројна како домаћа, тако и међународна признања.

Београдска филхармонија је ове године под његовим вођством дочекала 90. рођендан, који је, иако без сопствене концертне дворане, прославила 14. јуна великим концертом у сали Коларчеве задужбине.

Последње године рад Филхармоније обележила су бројна гостовања великих светских имена, али и циклус Пика-Точка-Тачка, који је ујединио филхармоније из Љубљане, Загреба и Београда. Остале су запамћене и бројне промотивне кампање, попут оне под слоганом "Хвала што не долазите ", али и расписивање тендера за избор диригента БГФ.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси