Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Нема плата, нема програма
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

29. 08. 2013.

Извор: Танјуг,Б92

Нема плата, нема програма

Запослени у Радио телевизији Врњачка Бања више од месец дана не емитују информативни програм јер више месеци нису примили плате.

Последњу плату, у висини републичког минималца, запослени су примили у марту ове године, а од 1. јула немају ни здравствено осигурање, јер им се не уплаћују доприноси.

"Према уговору о јавном информисању од општине Врњачка Бања ове године смо добили само два милиона динара, или 125.000 динара месечно, што није довољно ни за плате, а камоли за друге потрепштине. Прошле године смо добили шест милиона динара, али ове године са три пута мањом сумом не можемо да пратимо активности локалне самоуправе"”, казао је Танјугу директор те куће Драган Марковић.

С друге стране, председник општине Врњачка Бања Бобан Ђуровић је рекао да су ове године у буџету смањена средства за јавно информисање, и да је РТВ Врњачка Бања због тога добила мање него прошле године.

"“Они су се уговором, који су потписали, обавезали да ће пратити активности локалне самоуправе и извештавати о томе, и не могу да схватим да је то проблем због којег не емитују информативни програм. Ми ћемо у ребалансу буџета издвојити још нека средства за информисање, али се ја плашим да она неће ни стићи до радника, јер је фирма у блокади"”, казао је Ђуровић Танјугу.

Радио телевизија Врњачка Бања је 2010. године на аукцији продата за 577.000 динара Миодрагу Радовићу. Тада је било запослено 25 радника, док их сада има свега 10.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси