Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Уредништво "Вијести" жали се ЕУ због Бебе Поповића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

06. 09. 2013.

Извор: Мондо, aгенције

Уредништво "Вијести" жали се ЕУ због Бебе Поповића

Директор подгоричких "Вијести" Жељко Ивановић и главни и одговорни уредник Михаило Јововић у писму представницима међународне заједнице у Црној Гори наводе да без слободе говора нема истинских реформи и промена на Балкану.

Они су, у писму упућеном Делегацији ЕУ у Подгорици, амбасадама земаља чланица Уније, као и америчкој амбасади, навели да желе да укажу на "крајње забрињавајуће тенденције и могуће трагичне последице по цео регион".

"Епицентар проблема је, на нашу жалост, Црна Гора, али се пожар полако може проширити и на наше суседе, превасходно на Србију", наводи се у писму.

Ивановић и Јововић подсећају да је пре непуних месец дана бачена бомба у двориште куће новинара "Вијести" Туфика Софтића, као и на недавне тврдње једног од бивших специјалаца црногорске полиције Брајушка Брајушковића.

На крају, како додају, десио се нови улични напад на екипу "Вијести", у коме се у "главној улози уличног насилника нашао Владимир Беба Поповић".

Новинар "Вијести" М.Б. и фоторепортер Л.З. пријавили су 3. септембра подгоричкој полицији да их је Владимир Беба Поповић из Београда, тренутно настањен у Подгорици, вређао и отео им опрему за рад - фотоапарат и диктафон.

СЕЕМО критикује Бебу Поповића

 Организација медија југоисточне Европе (СЕЕМО) изразила је забринутост због деловања шефа невладине организације Владимира Бебе Поповића према новинарима у Подгорици.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси