Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Протест Асоцијације медија
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

10. 09. 2013.

Извор: ФоНет

Протест Асоцијације медија

Управни одбор Асоцијације медија протестује што извештачима дневних листова Курир и Блиц у понедељак није било дозвољено да присуствују конференцији за новинаре директора полиције Милорада Вељовића, чиме су онемогућени да обаве своје професионалне задатке.

Асоцијација медија се противи селективном позивању редакција на конференције за новинаре и фаворизовању електронских медија, на штету штампаних. За Асоцијацију медија неприхватљива је пракса Дирекције полиције да на догађаје од јавног значаја, без обзира на тода ли су они редовни или ванредни, позива само извештаче телевизија и новинских агенција.

Дирекција полиције, као и сви остали државни органи и институције, дужни су да медијима под једнаким условимаобезбеде приступ информацијама од јавног значаја.

На то обавезује Закон о слободном приступу информацијама од јавног значаја, који у члану 7 изричито прописује да "орган власти не сме стављати у бољи положај ниједног новинара или јавно гласило, када је више њих упутило захтев, тако што ће само њему или њему пре него другим новинарима или јавним гласилима омогућити остваривање права на приступ информацијама од јавног значаја".

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси