Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  И локална РТВ Куршумлија на државним јаслама
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

12. 09. 2013.

Извор: Južna Srbija.Info

И локална РТВ Куршумлија на државним јаслама

Из градске касе у Куршумлији сваког месеца кроз буџетску линију чак 100.000 динара одлази на финансирање локалне Радио телевизије Куршумлија (РТК), Сазнаје “Јужна Србија”.

 

Поред тога што месечно из градксе касе та медијска кућа добија средства, на државним јаслама од скоро запослена је и снаја главног и одговорног уредника РТВ Куршумлија Јасмина Савић, и то као портпарол општине Куршумлија.

Помоћник министра културе и информисања Драган Коларевић изјавио је да када је реч о медијима на локалном нивоу, да ће се на њих више односити закон о јавном информасњу и медијима и подсетио да држава и у том случјау има обавезу да се повуче из медија.

То значи да неће бити директног финансирање, већ ће се прећи на пројектно финансирање.

“Општина, Град или локална самоуправа ће расписивати конкурсе у области информисања у складу са потребама грађана на локалном нову. Те потребе су дефинисане у закону о јавном инфомисању и медијима. На те конкурсе ће сви моћи да конкуришу, и они који су до сада финансирани из буџета и приватни, а стручне комисије ће одлучити ко највише одговара”, казао је Коларевић.

Од свих медија на подручију општине Куршумлија на државним јаслама је само локална РТВ Куршумлија, где су главни и одговорни уредници отац Славко, син Чедомир а водитељ ћерка Маја Савић којој у помоћ по потрби притекне снаја Јасмина Савић, од недавно портпаролка општине Куршумлија.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси