Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Куриру пацка због текстова о "пијаном Георгиеву"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

13. 09. 2013.

Извор: Бета, Мондо

Куриру пацка због текстова о "пијаном Георгиеву"

Савет за штампу констатовао је да дневни лист "Курир" објављивањем текстова о томе како је певач Владо Георгиев возио пијан није прекршио одредбе Кодекса новинара Србије.

 

Комисија је, међутим, указала да је Кодекс новинара Србије прекршен због начина на који је лист о томе писао, јер је новинар обавезан да поштује културу и етику јавне речи, као и интегритет и достојанство људи о којима пише.

Реч је о текстовима "Јачи од закона: Владо Георгиев шест пута ухваћен пијан за воланом", "Ова пијандура ће некога убити", "Психолози: Владо Георгиев је алкохоличар који мора да се лечи", "Георгиева треба сместити у болницу", "Спасите бројне животе, не дајте Георгиеву да пије". Текстови су објављени у штампаном и онлајн издању Курира почетком августа.

У саопштењу Савета за штампу Куриру се налаже да одлуку Комисије о спору са Георгиевим објави најкасније у трећем броју од дана достављања одлуке.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси