Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Теме овог уредничког тима гађају право у мету
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

17. 09. 2013.

Аутор: Светлана Палић Извор: Блиц

Теме овог уредничког тима гађају право у мету

Занимљиво, динамично, духовито, инвентивно и радно - тако је изгледао јучерашњи свечани колегијум Интегрисане редакције поводом 17. рођендана дневног листа „Блиц“. Гости уредници су и ове године помогли да данашње издање новина направимо бољим, гађајући темама главне проблеме друштва. Свечани колегијум чинили су Тања Мишчевић, шефица преговарачког тима Србије са ЕУ (Политика, Тема дана); његова екселенција Франсоа Гзавије Денио, амбасадор Француске (Свет); власник „МК групе“ Миодраг Костић (Економија); др Нада Мацура, портпаролка Градског завода за Хитну медицинску помоћ (Друштво); редитељ Срдан Голубовић (Култура), музичар Неле Карајлић (Забава) и атлетичар, освајач бронзане медаље на Светском првенству Емир Бекрић (Спорт).

 

Свако од гостију схватио је улогу озбиљно и на јутарњи колегијум у 10 часова дошао на време и са спремним темама и разлозима зашто баш та прича има места у новинама.

Напредак Србије ка ЕУ, криза у Сирији, величина финансијског сектора у Србији и његова (не)могућност да помогне домаћој привреди; опрема у Хитној помоћи, савремена уметност у запећку, недовољно медијске подршке спортовима који нису фудбал, кошарка и тенис... све је то претресано у атмосфери у којој су се гости уредници међусобно слушали и уважавали.

И није све ишло као по лоју, било је сукоба мишљења, неслагања око приступа и угла гледања. Полемика се у једном тренутку развила дотле да је неко од гостију упитао: Да ли и на правим колегијумима има оваквих расправа?

Једну варницу бацио је Миодраг Костић која је завршила у полемици са др Надом Мацуром. Интересовало га је да ли је време да и у Србији почне са радом приватна Хитна помоћ, али није наишао на разумевање код портпаролке Градског завода, која свако јутро извештава о шлоговима и инфарктима најчешће старих, немоћних и сиромашних.

Костић, један од највећих привредника у региону бивше Југославије, џентлменски је поднео њену реченицу да „ако медицину гледате кроз новац, онда од медицине нема ништа“.

Радно-полемичку атмосферу урнебесно је мењао др Неле Карајлић сваком реченицом коју би изговорио.

Шалио се на рачун 3Д издања, отворивши колегијум реченицом да је ова новина „добра фора да се подигне тираж јер ће свако купити по десет комада док не наиђе на прави“.

Мислио сам да је до мене, да не видим добро, кад оно требају специјалне наочари - насмејао је све Карајлић, коме данас креће прва епизода „Надреалне телевизије“:

„Нама је први, а вама 5.962. број, али ћемо вас стићи!“, казао је Неле. Након свечаног колегијума, гости су се размилели по „својим“ рубрикама, дајућу интервјуе и изјаве које можете да читате на данашњим странама наших новина.

Уговорене су и сарадње на неким заједничким пројектима који би могли да буду од великог значаја за читаво друштво Касније, на коктелу приређеном у холу, у окружењу 17 најутицајнијих страна дневника „Блиц“ у последњих 17 година, расечена је рођенданска торта.

Главни уредник Интегрисане редакције Веселин Симоновић најавио је да ће редакција која је у сталном мењају и која на свака три месеца доноси нешто ново и иновативно, већ следеће изненађење читаоцима спремити за Нову годину.

Не треба да сумњате да ће погодити право у мету.

Из колегијума у министре

Гости су испраћени уз шаљиво упозорење да су двојица чланова свечаних колегијума данас чланови реконструисаног кабинета Владе Србије. То су наша два прошлогодишња уредника Иван Тасовац (култура) и Вања Удовичић (спорт).

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси