Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Хомосексуалац тражи помоћ Николића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

17. 09. 2013.

Извор: Јужна Србија, Б92

Хомосексуалац тражи помоћ Николића

Стефан Радовић (21) из Куршумлије, који се јавно декларисао као хомосексуалац, тражи од председника Србије да му помогне да се запосли у Танјугу.

 

У писму председнику Томиславу Николићу, Радовић истиче да му је неопходна помоћ око ангажмана макар само за време зиме тачније до краја зиме, пошто ће у супротном, како наводи, поново остати на улици јер нема новца да плаћа стан као ни храну, преноси портал Јужна Србија.

"До децембра прошле године био сам ангажован као дописник Државне новинске агенције Танјуг, у децембру сам остао без тог јединог посла од кога сам плаћао стан и храну, пошто су ме након јавног признања да сам хомосексуалац родитељи избацили из куће а родбина одрекла, молим вас да схватите моје проблеме, и помогнете ми с обзиром да је Танјуг Државна агенција", наводи се у писму које је упућено председнику Србије.

Радовић је председника Николића у писму упознао шта је преживљавао годинама уназад, ''шиканирања, прозивке на улици, малтретирања, а све због тога што сам хомосексуалац'', због чега је такође морао да напусти редовно школовање.

Он је у Танјугу као дописник радио око годину дана све до децембра 2012.године од када му уговор није продужен, подсећа портал Јужна Србија и додаје да су се Радовића, након што је одлучио да јавно призна да је хомосексуалац, одрекли родитељи и скоро сва родбина, а затим је морао и да напусти родно место, Куршумлију.

У Прес служби Председника Републике Србије Јужној Србији је потврђено да је Радовићево писмо председнику Николићу пристигло.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси