Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Смењен Драган Коларевић
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

18. 09. 2013.

Извор: Данас

Смењен Драган Коларевић

Помоћник министра културе Драган Коларевић смењен је са те функције, а одлука би требало да буде потврђена на једној од наредних седница Владе, пише Данас. Седница би могла да буде већ крајем ове седмице, сазнаје Данас из извора у Министарству културе. Разлог за смену помоћника задуженог за медије, додаје извор Данаса, јесте „досадашњи нетранспарентан рад на изради медијских закона, као и непоштовање рокова за завршетак тог процеса“. У наредном периоду Влада Србије требало би да именује новог помоћника министра културе којем ће први задатак бити завршетак закона о електронским медијима и о јавним сервисима, али и убрзање процеса дигитализације телевизије.

 

Како сазнаје Данас, план министра Ивана Тасовца је да на то место постави особу која добро познаје медијску регулативу у Србији и која је била укључена у процес измене закона из ове области.

Драган Коларевић, некадашњи новинар РТС, постављен је за помоћника бившег министра културе Братислава Петковића средином августа прошле године. Његово именовање изазвало је бурне реакције медијске јавности, али и опозиције. Као најспорније из његове каријере истицан је ауторски текст.„Време је за први српски културни устанак“, који представља списак с именима истакнутих културних радника који се оптужују да су „носиоци и извршиоци погубне антисрпске политике“.

Бивши председник Србије Борис Тадић оценио је, одмах по именовању Коларевића, да је био „један од носилаца пропагандне машинерије недемократског режима Слободана Милошевића“.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси