Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Саша Мирковић помоћник министра културе за медије
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

19. 09. 2013.

Аутор: Блиц Извор: М. Р. П.

Саша Мирковић помоћник министра културе за медије

Саша Мирковић, председник Асоцијације независних електронских медија, биће предложен за помоћника министра културе задуженог за информисање и медије, сазнаје “Блиц” пошто Влада Србије и званично потврди одлуку новог министра Ивана Тасовца да са те функције смени Драгана Коларевића. Мирковићев први задатак требало би да буде завршетак закона о електронским медијима и о јавним медијским сервисима, као и да се посвети убрзавању процеса дигитализације телевизије. Мирковић јуче није желео да коментарише наша сазнања.

 

Осим што је председник АНЕМ-а, Мирковић је и директор Предузећа за менаџмент и консалтинг Б92 труст ДОО, које поседује 11,35 одсто акција Телевизије Б92, као и директор за спољне комуникације ове ТВ станице. Један је од оснивача Радија Б92 који је почео са радом 1989. године, а до 2003. године радио је и као музички уредник, директор програма и генерални менаџер Радио телевизије Б92.

Он је такође био и посматрач у радној групи за израду медијских закона која је функционисала до јуна ове године, а којој је на челу био управо Коларевић на чију ће позицију сада Мирковић доћи.

У склопу промена у Влади Србије нашло се место и за некадашњег министра културе Братислава Петковића. Он ће, наиме, како “Блиц” сазнаје, убудуће радити као саветник за културу првог потпредседника Владе Александра Вучића.

Коментари (1)

Остави коментар
пет

20.09.

2013.

milutin [нерегистровани] у 22:19

meni je sve jedno

Pa, mogli su da predlože i Željka Mitrovića. I on je vlasnik ili direktor ili... vrag bi ga znao šta. Meni je sve jedno. Hoce ljudi da po svaku cenu njihovih nekoliko privatnih firmi dođe do novca. I to je regularno. Ali nije regularno to što se moj glas, kao i glas mojih koleginica i kolega, novinara i radnika u preostalim regionalnim i lokalnim medijima marginalizuje. Imaju pravo S. Mirković 01, S. Mirković 02, Ž. Mitrović, A. Rodić, Z. Sekulić, V. Obradović i ostali iz družine na pohlepu, ali nemaju pravo da to što rade, rade na štetu građana Srbije i na štetu moje porodice. Kao što rekoh, meni je sve jedno, Mirković ovaj - Mirković onaj.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси