Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Непобедиви систем
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

24. 09. 2013.

Аутор: Милан С. Прелић Извор: Ало!

Непобедиви систем

За то што вас финансијски шиша ко и како стигне, што вам гуле кожу с леђа, што вам сумњиви ликови утерују дугове и што вас, руку на срце, јаше ко и како хоће, није крив нико појединачно. Не, крив је систем.

 

Јер, како нам је лепо објаснило Министарство енергетике, за „пропуст” ЕПС-а са новим рачунима за струју није заиста крив нико други до сам систем.

И у праву су. Као и у случају свих других „пропуста” којима нам овај систем у којем, као, живимо, цеди они мало новаца и нерава с којима, као, преживљавамо.

То што је ЕПС прелио паре на рачун РТС-а (читај: нашег права да знамо све, осим зашто систем овако функционише), иако из угла Јавног сервиса изгледа као „статистичка грешка”, није ништа друго до скакање по главама оних који имају право и на још нешто. На пример, да знају куда и зашто баш тамо иду њихове паре.

Иако нас из ове перспективе сваки пут када се помене реч „нормално” прођу жмарци, није наодмет констатовати да је НОРМАЛНО да новац који уплаћујемо у неку сврху тамо и оде. Да платимо струју, а не да те паре неко због „грешке система” прелије у дуг за РТВ претплату која, узгред буди речено, ионако треба да буде укинута. Можда неко од оних који о томе одлучују прочита ову опаску, па у тренутку доколице уради нешто по том питању. Али само можда...

А ако се тако нешто неким чудом ипак и догоди, не брините... Овај наш систем је препун малих неисправљивих подсистема који нам неће дозволити да живимо „досадним” животима попут Швеђана и њима сличних, у чијим државама се систем прави по мери човека.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси