Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Медијска анархија у Србији
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

24. 09. 2013.

Извор: Танјуг, РТВ

Медијска анархија у Србији

Уместо очекиваних медијских слобода, у Србији данас влада медијска анархија и хаос таблоидног новинарства које урушава основне вредности једног друштва претварајући их у своје супротности наочиглед јавности која се готово предала пред налетима ове пошасти, саопштила је данас Нова Србија.

 

Технолошки напредак је потпомогао ову свеопшту варваризацију медијског етра а последица те варваризације су видљиве по улицама Србије на које се пресликава анархија и насиље са екрана или насловних страна штампаних медија.

У недостатку правог новинарства и драматичног дефицита новинара професионалаца, тираж и профит се надомештају сензацијама, аферама, порнографијом и крвавим сценама и сликама, ударајући на најниже страсти конзумената који ослобођени кочница преузимају улоге јунака и имитатора из медија, преносећи их на улице градова Србије.

Уместо проверених извора из озбиљних агенција и званичних информација, неименовани извори постају главни снадбевач података медија, посебно из полиције, а резултат је потпуна слуђеност и несигурност грађана - конзумената тих "вести".

Истовремено, власничка структура медија једино у Србији остаје најчуванија тајна. Какав парадокс, они који би да истраже све сакривено и тајно у друштву, да завире у свачији живот, основне податке освојим власницима крију као змија ноге, наведено је у саопштењу Нове Србије које је потписао Борислав Боровић. У недостатку правог новинарства и драматичног дефицита новинара професионалаца, тираж и профит се надомештају сензацијама, аферама, порнографијом и крвавим сценама и сликама, ударајући на најниже страсти конзумената који ослобођени кочница преузимају улоге јунака и имитатора из медија, преносећи их на улице градова Србије.

Уместо проверених извора из озбиљних агенција и званичних информација, неименовани извори постају главни снадбевач података медија, посебно из полиције, а резултат је потпуна слуђеност и несигурност грађана - конзумената тих "вести".

Истовремено, власничка структура медија једино у Србији остаје најчуванија тајна. Какав парадокс, они који би да истраже све сакривено и тајно у друштву, да завире у свачији живот, основне податке освојим власницима крију као змија ноге, наведено је у саопштењу Нове Србије које је потписао Борислав Боровић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси