Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Едвард Сноуден у опасности, чувају га руски специјалци
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

24. 09. 2013.

Извор: Телеграф

Едвард Сноуден у опасности, чувају га руски специјалци

Бивши службеник америчке Националне безбедносне агенције (НСА) Едвард Сноуден живи на тајној адреси у Русији и под сталним је обезбеђењем, али се и поред тога налази у опасности, изјавио је данас његов адвокат Анатолиј Кучарена.

 

- Ја сам његова једина веза са спољним светом. Он избегава контакт са медијима, а чак и његови контакти са родитељима иду преко мене. Могао би да прође поред вас, а да га не препознате због одеће и неких малих промена изгледа – рекао је Кучарена.

Он је најавио да би Сноуденови родитељи ускоро могли да дођу у Русију како би га посетили, али је упозорио да би породична посета могла да угрози његову безбедност јер би америчка обавештајна служба могла да открије где се Сноуден налази.

- Имам одређене информације које не могу да откријем сада, а које указују да је ниво опасности веома висок – истакао је Кучарена, угледни руски адвокат који, како каже, ради бесплатно јер се Сноуденова уштеђевина топи.

Сноуден је напредовао и у учењу руског језика, а каже да никад није зажалио због онога што је учинио и верује да је поступио исправно.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси