Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Адвокат: Осумњичени за напад ножем је жртва медија
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

03. 10. 2013.

Извор: Бета

Адвокат: Осумњичени за напад ножем је жртва медија

Адвокат Емир Фетаховић који заступа малолетника из Новог Пазара, осумњиченог да је ножем ранио четворицу вршњака, изјавио је данас да је његов брањеник "жртва медијске помпе".

 

Сукоб малолетника је избио после завршетка наставе у уторак увече код Економско-трговинске школе, а Б.Б. је ножем ранио четири ученика, од којих једног тешко.

Фетаховић  је у изјави Сто плус радију оценио да је клима створена у јавности допринела да тужилац дело квалификује као тешко убиство у покушају, у стицају с делом насилничког понашања, а да судија за малолетнике одреди притвор "ученику који није имао проблема са законом".

"Таква квалификација кривичног дела захтева одређивање притвора које се код малолетника готово никада не захтева, јер се у закону предвиђа казну до 40 година затвора. Постојало је низ других мера које је судија могао изрећи, али је због јавности то морао бити притвор", оценио је адвокат.

Он наглашава да су медији потпуно игнорисали да је Б.Б. нападнут и да су га дечаци које је ранио, "ударали ногама, песницама и пендреком по глави, грудном кошу и рамену".

"Гумена палица (пендрек) је нађен на лицу места, а ДНК анализа ћ е утврдити коме је припадала", навео је бранилац.

Фетаховић  тврди да је нађена палица којом је повређен малолетни Б.Б, довољан доказ да се он бранио од нападача.

"Четврти повређени уопште није учествовао у свађи. Он је пријатељ малолетног Б.Б. и са њим је у веома добрим односима. Малолетном Б.Б. није познато како се он нашао ту и како је уопште и повређен", додао је адвокат.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси