Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Две међународне конференције на Одсеку за журналистику
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

03. 10. 2013.

Извор: Бета

Две међународне конференције на Одсеку за журналистику

Одсек за медијске студије Филозофског факултета у Новом Саду организује сутра и прекосутра две међународне конференције, саопштено је данас.

Једна је о улози медија у нормализацији односа на Западном Балкану, а друга о медијском образовању и економској одрживости медија.

Пета међународна научна конференција "Мостови медијског образовања 2013" биће одржане упоредо, у петак и суботу, 4. и 5. октобра у салама Филозофског факултета, уз учешће научних и медијских радника из Србије, региона и Западне Европе.

Уводничари на обе конференције биће професор Колеџа Тринити у Даблину, Ирска, Дејвид Томбс и професор "Сити јуниверсити колеџа" у Лондону Ерик Горди (Eric Gordy).

Међународна конференција "Улога медија у нормализацији односа на Западном Балкану" бавиће се односом медија према национализму, екстремизму, религији, ЛГБТ правима и соуочавању с прошлошћу на Западном Балкану.

На петој међународној конференцији "Мостови медијског образовања 2013" говориће се, пре свега, о томе како доћи до економске одрживости медија у периоду дубоке економске кризе.

На скуповима ће учествовати научници из Босне и Херцеговине, Црне Горе, Хрватске, Македоније, Словачке, Чешке, Мађарске, Румуније, Србије.

Програми рада две конференције су на: http://odsek.medijskestudije.org/arhiva/category/aktuelno

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси