Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Стефановић: СНС цензурише! Михајловићева: ДС рекетира!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

05. 10. 2013.

Аутор: М. Д. Извор: Информер

Стефановић: СНС цензурише! Михајловићева: ДС рекетира!

Члан Председништва ДС Борислав Стефановић оптужио је јуче напредњаке за контролу медија, док му је потпредседница СНС Зорана Михајловић одговорила контраоптужбом да демократе рекетирају средства јавног информисања! Стефановић је први пустио стрелицу, оценивши да је СНС и поред свих критика на период владавине ДС „апсолутни шампион у контроли и цензури“.

- Сви смо прошли кроз тежак период, а медији кроз ужасно тежак период. Мислим, ипак, да је дефинитивно носилац златне медаље у контроли медија и цензури СНС.

И поред свих критика за период наше владавине, ово сада је апсолутно невиђено. Много више слободе било је чак и за време Слободана Милошевића и то ће свако рећи у приватном разговору. Данас се у Србији шапуће, влада страх и о свему одлучује један човек - истакао је Стефановић, додајући да на највишем нивоу постоји „нулта толеранција на критичко мишљење“:

- Слично је било у Чилеу за време Пиночеа и у Србији током Милошевића. Нека то зову и цвет демократије, али је грађанима јасно да је то далеко од истине. Потпредседница СНС Зорана Михајловић, на другој страни, одбацила је Стефановићеве тврдње.

- Ко рекетира гласила, председник СНС Александар Вучић или лидер ДС Драган Ђилас? Најбољи коментар на Стефановићеве тврдње је извештај покојне председнице Савета за борбу против корупције Верице Бараћ о стању у медијима.

Кад се то погледа, свима ће све бити јасно - поручила је Михајловићева и додала:

- Да ли би требало да се сетимо како су изгледали медији у предизборној кампањи прошле године? Да ли би требало да се сетимо оних спотова? Волела бих да се то више никада не дешава у Србији, без обзира на то ко је на власти.

Члан председништва ДС прешао у СНС

Драгослав Николић, бивши члан Председништва ДС из Лознице, прешао је у СНС.

- Учинио сам то због лидера Вучића, који је заједно са својом странком донео нов правац српској политици - рекао је Николић, додајући да је та странка за КиМ урадила оно што је ДС требало пре четири године. Лидер ДС Драган Ђилас, на другој страни, тврди да је Николић прешао у СНС због личног, пословног интереса.

Мој угао
Драган Јањић, НУНС

Странке утицај на медије третирају као прворазредан интерес. Кад дођу на власт, један од првих послова им је да тај утицај што више учврсте.


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси