Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Министар Велимир Илић издаје некретнине за 40.000 евра
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

12. 10. 2013.

Аутор: Бојана Анђелић, Владимир Никитовић Извор: Блиц

Министар Велимир Илић издаје некретнине за 40.000 евра

Министар грађевине Велимир Илић годишње само од рентирања својих некретнина зарађује близу 40.0000 евра, али и даље не жели да плати одштету од 12.000 евра новинару Владимиру Јешићу, кога је шутнуо ногом у телевизијској емисији. Илић каже да судско решење о одштети није правоснажно.

То није готово, и мој адвокат се жалио на то решење. Тражио сам да се случај пребаци у Београд јер се њиме бавио суд који је ненадлежан. Осим тога, молим вас, па где то има да ја за ударац у главу добијем одштету од 4.000 евра, а неко за шутирање добије 12.000 евра. Па то нема нигде, то није нормално - каже Илић за „Блиц“.

Када је јавно, пред скупштинском говорницом, изјавио да Јешићу не може да плати одштету јер му цела плата иде на судске трошкове и кредите, поставило се питање од чега министар грађевине Велимир Илић живи. Само по подацима из имовинске карте предате Агенцији за борбу против корупције, јасно је да је Илић један од имућнијих политичара, те да његове тврдње да пара нема не стоје.

- Колико зарађујем од издавања некретнина моја је приватна ствар. Ја сам домаћин човек. Имам и друге изворе прихода и не живим од министарске плате.

Знате ли ви да сам ја само у једном дану обрао пет вагона шљива, а у другом продао 600 јагњади. Нисам ја постао богат човек од политике, привредник и приватник сам дуже од двадесет година и моја имовина је уредно пријављена Агенцији за борбу против корупције. Осим тога, зато сам био и други по висини пореза на имовину међу политичарима - рекао је за „Блиц“ Илић. Иако у првом моменту није желео да открије колики су му приходи од рентирања некретнина, министар је на крају изнео податак да сада зарађује мање од 40.000 евра, али и да на сву своју имовину, као и на приход од рентирања, уредно плаћа порез.

- Имао сам у једном моменту само од закупа једног пословног простора преко 40.000 евра. Сада је то мање јер су цене пале. Некада сам месечно за изнајмљивање локала приходовао и по 5.000 евра. И ја не видим ништа спорно у томе. То су иначе некретнине које сам добио из наследства, и њихово порекло је веома јасно - објашњава Илић. Он, међутим, није желео да открије где су ти локали и коме их све изнајмљује.


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси