Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Преминуо телевизијски редитељ Јован Ристић
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

14. 10. 2013.

Извор: Танјуг

Преминуо телевизијски редитељ Јован Ристић

Телевизијски редитељ Јован Ристић, који је потписао бројне емисије, филмове, ТВ серије и позоришне представе, преминуо је у 74. години, јавио је РТС. Јован Ристић Рица рођен је 1939. године у Београду, где је завршио гимназију, а потом и Факултет драмских уметности.

 

Режирао је око 2.500 ТВ емисија, два филма, педесетак позоришних представа, спотове, 3.000 манифестација међу којима и осам слетова за Јосипа Броза Тита.

У Телевизији Београд провео је 48 година, као редитељ, уредник и аутор емисија.

Режирао је "Седморицу младих", ТВ серије "Концерт за луди млади свет", "Дивље године", емисију "Повратак џезу", квиз "Мало ја, мало ти", био аутор "Недељног поподнева".

Ристић се такмичио на фестивалима у Варшави, Даблину, Москви. Добитник је више домаћих и страних награда.

Време комеморације и сахране биће накнадно саопштени.

Коментари (1)

Остави коментар
пон

14.10.

2013.

anonymous [нерегистровани] у 16:23

СЛАВА МУ!

Поштено је што се одужујете Рици Ристићу. Заслужио је по свему. Али, изоставили сте, као и остали, да је више годиница био и директор ТВ Београд и остварио крупан утицај на програме из културе, на забаву, образовну и школску редакцију. То се не сме,и неће, заборавити. А неко сада тај значајан део биографије врсног ствараоца хоће да пребрише, јер је на значајној функцији био, забога, у време власти која је оборена зна се кад и како. Неубедљиво, нецивилизацијски и, ако хоћете, нимало европејски.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси