Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Година Новости
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

16. 10. 2013.

Извор: Вечерње новости

Година Новости

БРАТИСЛАВ ГАШИЋ, градоначелник Крушевца - Функције које обављам изискују једну свестрану информисаност и преглед свих националних листова, што наравно није једини разлог опредељивања за „Вечерње новости“. Ваш лист има традицију, реноме и завидан тираж у тренутку када се многе новине гасе или су на ивици опстанка. То је такође доказ континуираног квалитета. „Вечерње новости“ читам двадесетак година и ако би требало да се определим, издвојио бих рубрику „Србија“, која покрива све наше градове. На тај начин се информишем о свим актуелним дешавањима, како битним за локалне самоуправе, тако и страначки актуелним. Што се тиче вашег 60. рођендана, упућујем вам најискреније и најбоље жеље, уз очекивање да ћете и убудуће објективно и професионално извештавати грађане Србије у функцији изградње бољег друштва.

МИЛОШ ВУЧЕВИЋ, градоначелник Новог Сада

- Придружујући се честиткама поводом 60. рођендана запосленима у „Вечерњим новостима“ и армији ваших читалаца, морам да кажем да сам и сам један од ваших највернијих читалаца. Штавише, растао сам уз ове новине. Успех „Новости“ почива на мудрој уређивачкој политици која подразумева актуелност, објективност и одмереност. Аналитични текстови, фељтони, текстови о очувању српског идентитета, језика и писма као и причама из живота о „обичним људима“ свих националности и њиховим невољама - то је тајна успеха вашег листа. Зато уз „Новости“ обавезно иде епитет „народне“ јер нису новине намењене уском кругу читалаца, а поготово не љубитељима таблоида.

ЗОРАН ПЕРИШИЋ, градоначелник Ниша

- „Вечерње новости“ се у мојој породици деценијама купују и радо читају од прве до последње стране. То су једноставно биле и остале народне новине, којима је у првом плану увек благовремена и тачна информација из свих сфера живота у земљи и свету. Није по сваку цену тежила сензационализму ради повећања тиража, већ је своје читаоце „куповала“ истином. Свим запосленим у „Новостима“, честитам успешних 60 година постојања. Задржите и даље стару добру девизу „брзо, кратко, јасно“ и бавите се државотворним темама од националног интереса...

ВЕРОЉУБ СТЕВАНОВИЋ, градоначелник Крагујевца

- Свако трајање је доказ вредности, а када један дневни лист траје шест деценија, јасно је да сте то градили на доследној уређивачкој политици која је нашла свој пут до бројних читалаца. Својим стилом и радом у протеклом периоду дали сте велики допринос развоју српске штампе. Уверен је да ће „Новости“ и у будућности на изазове професије одговорити на прави начин. Очекујем да ћете, поштујући принципе јавне речи и професије, дати нови допринос објективном и професионалном новинарству које, нажалост, узмиче пред трендом трачева и сензација.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси