Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Додик не да својима на БН
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

18. 10. 2013.

Извор: Вечерње новости

Додик не да својима на БН

Председник Републике Српске и СНСД Милорад Додик објавио је рат БН телевизији, уводећи нова "правила" понашања, не само за своје чланове, него и за чланове ове странке који обављају неку јавну функцију у РС или БиХ. У саопштењу СНСД својственом тоталитарним друштвима наводи се да је БН ТВ за њих - непријатељска кућа.

- Ниједан члан СНСД-а, нити именовани или постављени руководилац испред СНСД неће учествовати у емисијама БН ТВ, нити ће давати изјаве и одговарати н питања новинара ове медијске куће - пише у саопштењу ове странке. Забрана се  односи и на заменике министара и ниже службенике.

- СНСД је тако признао да су јавне функције као на пример она председника РС, председника владе, парламента или министра, у служби једино странке која их је именовала, а РС уместо демокатске има партократску власт - саопштава уређивачки колегијум БН телевизије.

- Ово није једини гаф СНСД, јер током више од једне деценије владавине у РС су познати и по томе што су у једном дану угасили више од 15 локалних радио-станица, али и по односу према новинарима, које нису контролисали (београдским, БХ ТВ, АТВ...) Најновијим односом према БН ТВ, најгледанијом телевизијом, СНСД је дао за право критичарима њихове владавине да су економски уништили РС. Не тако давно, редовно су посећивали и радо били гости једне од како су и сами тврдили, најгледаније националне телевизије - тврде у БН.

НУНС о пресуди новинарки

Независно удружење новинара Србије је запрепашћено пресудом Основног суда у Бањалуци којом је новинарка агенције Бета Љиљану Ковачевић обавезана да председнику РС Милораду Додику исплати 5.000 КМ на име обештећења за повреду угледа и части. НУНС очекује да ће виши суд прихватити жалбу новинарке.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси