Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Селаковић: Медијске спорове решаваће Виши суд у Београду
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

18. 10. 2013.

Извор: Танјуг

Селаковић: Медијске спорове решаваће Виши суд у Београду

Министар правде и државне управе Никола Селаковић изјавио је данас да ће се убудуће судски спорови из области медија решавати у Вишем суду у Београду и нагласио да ће се разговарати о предлогу ЕУ за промену Устава Србије када је реч о правосуђу.

Селаковић је навео да су на данашњој седници Владе Србије усвојене одређене измене и допуне закона и то о уређењу судова, о судијама и јавном тужилаштву.

"Направили смо још једну смо суштинску измену - по први пут у Србији концентрисали смо судску надлежност за све случајеве медијског права у надлежност Вишег суда у Београду. тај предлог ће се ускоро наћи пред посланицима у Скупштини Србије", рекао је Селаковић гостујући на ТВ Б92.

Он је навео да су представници министарства о томе разговарали и формално и неформално са медиским удружењима, те да ће и судије морати додатно да се образују у области медијског права.

На констатацију да је све што је рађено у правосуђу добро, и да ће тест бити примена реформе, Селаковић је казао да се у реформи иде "корак по корак".

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси