Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Интегрално писмо Тасовца Тијанићу и РТС-у: О Саши Мирковићу, Сулејману, интригама, буџету...
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

18. 10. 2013.

Извор: ФоНет

Интегрално писмо Тасовца Тијанићу и РТС-у: О Саши Мирковићу, Сулејману, интригама, буџету...

Министарство културе и информисања одлучило је данас да учини у целини јавним писмо министра Ивана Тасовца Колегијуму и генералном директору РТС, будући да је то интерно писмо публиковано мимо његове воље и воље Министарства. Како се наводи у саопштењу Министарства, разлог за објављивање преписке која је требало да остане интерна је у томе што је објављивањем фрагмената писма и његовим коментарисањем у појединим медијима јавност могла стећи непотпун утисак о карактеру и намерама писма министра Тасовца.

Интегрални текст писма гласи:

"Поштоване даме и господо чланови Колегијума РТС, Поштовани господине генерални директоре РТС,

Иако бих веома радо одговорио на интригу из Вашег отвореног писма да ли је нови помоћник у Министарству културе и информисања господин Саша Мирковић киднаповао Сулејмана Величанственог са једне телевизије и изручио га другој,
мораћу овог одговора да ускратим и Вас и онај део јавности који се напаја интригама.

На тако поступање обавезује ме дигнитет институције на чијем челу се налазим, као што верујем да би на слично поступање Колегијум и генералног директора РТС морала да наводи институција коју представљају. Институционални начин поступања отуда не познаје категорију наводног – како стоји у Вашем отвореном писму – "вишка нерасположења" господина Мирковића према РТС, али познаје категорију законитог деловања на позицији на коју га је изабрала Влада Републике Србије.

Истовремено, институционални начин поступања, до кога веома држим, налаже ми да питања из отвореног писма Колегијума и генералног директора РТС оставим без одговора, будући да држим како институције понекад могу бити смешне, али чак ни тада не служе за увесељавање народа.

Другим речима, молим Колегијум и генералног директора РТС да питања и нејасноће у вези са господином Мирковићем која су у надлежности Министарства поставе на начин који приличи институционалној комуникацији – званичним дописом дакле – и јасан одговор на њих Министарство ће схватити као своју обавезу првог реда.

У контексту институционалног начина поступања – који је, уверен сам, неопходан да би наша највећа медијска кућа остала изван притиска и утицаја политичких воља и оправдала статус јавног сервиса грађана – такође молим генералног директора РТС да прекине са јавним лицитирањем годишњег буџета Јавног сервиса у медијима.

Како ће, према Закону о јавним медијским сервисима, РТС у наредне две године бити финансиран из буџета, молим генералног директора да прецизан финансијски план за следећу годину достави Министарству у најкраћем могућем року, по могућности не преко медија, већ како доликује највећој медијској кући у земљи.

Истовремено га молим да Министарству достави детаљан преглед организационе структуре РТС са бројем запослених радника у сваком од сектора.

Овим путем невољно подсећам руководство РТС да је, према захтеву Министарства привреде од 23. септембра ове године, у обавези да достави валидно попуњену личну карту свог предузећа, уз подсећање да ни после пет покушаја тај неопходни документ није достављен у потребном формату.

Уверен да смо разрешили бар начин на који ћемо убудуће комуницирати, на обострано задовољство и корист грађана Србије,

Срдачно Вас поздрављам, министар Иван Тасовац".

Коментари (1)

Остави коментар
пет

18.10.

2013.

Sulejman Veličanstveni [нерегистровани] у 18:27

Do novembra u prlament

Privatizacija Beogradske filharmonije je neophodna, jer nema para za subvencije ustanovama, koje razaraju tržišne postulate i sprečavaju muzičare, koji žele da rade profesionalno i na tržištu, da žive od svog rada i kvaliteta. Može i tako. Što da ne. (Ako može Sulejman Mirković i Ja imam talenat Tasovac, pa mogu i ja)

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси