Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Награде УНКТ-а Маријани Симић и Будимиру Ничићу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

19. 10. 2013.

Извор: КИМ

Награде УНКТ-а Маријани Симић и Будимиру Ничићу

Тим Уједињених нација на Косову (УНКТ), доделио је награде новинарима за најбоље приче на тему сиромаштва за 2013. годину. Од новинара у српским медијима на Косову награде припале новинарки КИМ радија Маријани Симић и дописнику Гласа Америке Будимиру Ничићу. На свечаности која је одржана у Музеју Косова најпре је приказано неколико документарних филмова на тему сиромаштва а потом су представници Уједињених нација доделили награде новинарима за најбољу телевизијску и радијску причу као и награде за најбољу фотографију и текст у штампаним медијима за најбољу причу о сиромаштву.

Награда за најбољу радијску причу на тему сиромаштва ове године припала је Маријани Симић новинарки КИМ радија.

Награду за најбољу телевизијску причу о сиромаштву деле новинака БИРН-а Каљтрина Реџепи и дописник Гласа Америке са Косова Будимир Ничић.

“Ову награду коју сам ја добио и моја колегиница са КИМ радија показује да и код нас Срба у српским медијима и у целој српској медијској заједници на Косову постоје капацитети који могу да се равноправно такмиче са већинским медијима, са нашим колегама Албанцима који у многоме имају боље услове за рад од нас”, казао је Ничић.

Повереник за језике у Влади Косова и члан овогодишњег жирија за доделу награда Славиша Младеновић изјавио је КИМ радију да му је посебно драго што су две веома важне награде отишле у руке новинара који живе и раде на Централном Косову.

“Драго ми је да су то новинари који раде у нашем окружењу. На жалост то нам говори и да се тамо где ми живимо суочавамо са великим проблемима везаним за сиромаштво”, казао је Младеновић.

Новоименовани шеф УНДП-а на Косову Ендрју Расел казао је да је много учињено када је у питању искорењивање сиромаштва али да још има посла на том плану.

 

 

 Ја сам релативно нов овде на Косову и нисам експерт за Косово али знам да у свету постоји веома тесна веза између незапослености и безбедности посебно када је у питању људска безбедност. Сиромаштво је претња за безбедност”, казао је Расел КИМ радију.


Овим догађајем и званично је завршена овогодишња „Недеља искорењивања сиромаштва“ којом се обележава осма годишњица активности на подизању свести локалних и међународних институција у сузбијању сиромаштва на Косову.

Награде су и ове године додељене у сарадњи са Удружењем професионалних новинара Косова.

Најновији подаци показују да око 35% становника Косова живи испод линије сиромаштва, а око 10% становника Косова живи у екстремном сиромаштву.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси