Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Б92: Тијанићу, кочиш реформу! Тијанић: А ви кршите законе!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

22. 10. 2013.

Аутор: А. Т. Извор: Информер

Б92: Тијанићу, кочиш реформу! Тијанић: А ви кршите законе!

Генерални директор РТС Александар Тијанић и Б92 ушли су у отворени медијски рат! Б92 је оптужио првог човека Јавног сервиса да „кочи реформу медија у Србији“ јер оспорава избор Саше Мирковића за помоћника министра културе.

Тијанић им је узвратио тврдњом да они крше закон јер данима одбијају да објаве његов одговор Тасовцу“.

Б92 је оптужио Тијанића да је његова прича о Мирковићевом сукобу интереса заправо само обична замена теза.

- Тијанићу раније није сметало то што је претходни помоћник министра културе и информисања био Драган Коларевић, кадар РТС. А ни Саша Мирковић му не смета зато што је дошао с Б92, већ зато што се залаже за измену медијског законодавства у Србији, а посебно за одговорност у трошењу новца грађана Србије - истичу у Б92, демантујући Тијанићеве тврдње да су грчка компанија и да је Саша Мирковић „значајан акционар грчке компаније“.

Реагујући на ове прозивке, Тијанић је оптужио Б92 за непрофесионалност и кршење закона.

- За разлику од Коларевића, који нема никакве акције у РТС, Саша Мирковић јесте акционар Б92. А о каквом се новинарству у случају Б92 ради, говори чињеница да су три дана на сајту држали текст Ивана Тасовца, и то без мог одговора, који сам дао у петак, што је противно закону. Онда су у недељу увече објавили и мој одговор, али завијен у некакав текст који жанровски не постоји - каже за наш лист Тијанић.

Мој угао

Нино Брајовић, УНС

Ако постоје тврдње о недозвољеној власничкој концентрацији, Савет РРА би морао јавно да позове власнике капитала и менаџменте Б92 и Прве да потврде или демантују сумње. Кад је Тијанић у питању, изнео је тврдње које би тужилаштво требало да провери.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси