Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Вребалова душа боли јер му је објављена плата
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

22. 10. 2013.

Извор: Мондо

Вребалова душа боли јер му је објављена плата

У Вишем суду у Зрењанину за сутра је заказан почетак суђења по тужби потпредседника Скупштине Војводине Миливоја Вребалова против новинарке "Новобечејског информатора".

Новинарка и главна уредница Невена Суботић наводно је Вребалову повредила част и угледа објављивањем текста у том листу под насловом "За бившег председника десет пута већа плата од просечне".

Новинарка Суботић је рекла Танјугу да је податке о примањима Вребалова, бишег председника општине Нови Бечеј и покрајинског посланика, објавила на основу званичних информација добијених из општинске службе рачуноводства.

У спорном тексту се наводи да је Вребалов током 2012. године имао плату, која је са дневницама износила 300.000 динара месечно. Тачније, просек примања је био 240.000 динара, а дневнице 60.000 динара.

Суботићева, која је у Скупштини општине Нови Бечеј задужена за односе с јавношћу, написала је да је Вребалов, као председник општине, за 85 радних дана имао 48 домаћих и 15 иностраних дневница, а да је само 22 радна дана провео у канцеларији председника општине.

У новобечејском месечнику је објављено и то да је за телефонске рачуне бившег председника општине у 2012. години плаћено 274.568 динара, од чега је јулски рачун био 71.557 динара, а да су телефонски рачуни  Вребалова годину дана раније износили 236.984 динара.

У поднетој тужби Вишем суду, Вребалов тврди да је Суботићева неаргументвано објавила "бројне и бесмислене опстужбе", и наводи да су његова месечна примања била у складу за законом, у укупном месечном износу око 100.000 динара.

Правни засупник тужиоца је навео да је Вребалов, "због паушалних и ничим поткрпељених навода", претпео "душевне патње", због "повреде часи и угледа", чиме су доведне у питање и његове моралне вредности.

Коментари (1)

Остави коментар
чет

24.10.

2013.

milan [нерегистровани] у 12:37

naučio na nedodirljivost "feudalaca"

Treba imati razumjevanja za njegovu"muku"-pa mora biti isflustriran kad zna šta su prije njega i kako vladali"feudalci"(rukovodioci i članovi Saveta federacije i Iso Jovanović i dr. a misli da ništa manje nije "zaslužan")

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси