Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Тијанић злоупотребљава позицију да осујети реформе
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

22. 10. 2013.

Аутор: З. Лончаревић Извор: Бета, Блиц

Б92 узвраћа ударац РТС

Тијанић злоупотребљава позицију да осујети реформе

Радиотелевизија Б92 оценила је данас да генерални директор Радиотелевизије Србије (РТС) Александар Тијанић злоупотребљава своју позицију за још један покушај са осујети медијске реформе у Србији. Б92 снажно протестује поводом начина на који Тијанић, заклањајући се иза свог Колегијума, злоупотребљава позицију на којој се налази за још један покушај да осујети медијске реформе у Србији, наводи се у саопштењу.

Додаје се, да тврдње Тијанића о томе да је нови помоћник министра културе и информисања у наводном сукобу интереса, једниставно не стоје.

Нити је Б92 грчка компанија, нити је помоћник министра културе значајан акционар било које грчке компаније. Једино што у Тијанићевим наводима јесте тачно је чињеница да је члан одбора директора Б92 Стефанос Пападопулос, сувласник грчке ТВ Македонија из Солуна. ТВ Македонија, медјутим, није део Антена медија групе, пише у саопштењу.

Истиче се да је прича о наводном сукобу интереса заправо замена теза и да томе сведочи да Тијанићу није сметало што је претходни помоћник министра културе Драган Коларевић био кадар РТС-а.

Ни Саша Мирковић му не смета засто што је дошао са Б92. Смета му због онога по чему се разликује од Драгана Коларевића. Смета му због тога што се залаже за измене медијског законодавства у Србији на начин који подразумева јачање одговорности, а посебно одговорности у трошењу новца градјана Србије, без обзира да ли је прикупљен као претплата или је реч о директним давањима из буџета, наводи се у саопштењу.

У саопштењу се додаје и да РТС финансирају градјани Србије и да ће Александар Тијанић на крају морати да одговори где се троше пара грађана.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси