Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Александровац: Новинар Здравић добио отказ
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

23. 10. 2013.

Аутор: С. Миленковић Извор: Блиц

Александровац: Новинар Здравић добио отказ

Гвоздену Здравићу, дописнику „Блица“ из Александровца, уручен је отказ у Јавном предузећу „Пословни центар“ у том граду. У образложењу се наводи да је отказ добио јер је за време док се налазио на боловању писао за „Блиц“.

Здравић каже да је то освета локалних моћника јер је у својим текстовима указивао на бројне малверзације у Жупи.

- Ово је трећи отказ који сам добио у каријери. Два пута ме је са посла избацио Југослав  Стајковац, садашњи председник општине, а једном Чедомир Петковић, бивши председник општине. У ЈП „Пословни центар“ сам се запослио као информатичар у априлу ове године. Решење о отказу је потписао директор „Пословног центра“ Милутин Радичевић који је један од компањона Југослава Стајковца у нечасним радњама - објашњава Здравић.

Он је о свом случају одмах обавестио инспекцију рада и затражио заштиту.

Дан пре него што му је уручено решење о отказу, Здравићу је забрањено да присуствује седници локалне Скупштине. У последњих 15 дана два пута се обраћао полицијској станици у Александровцу тражећи заштиту за себе и своју породицу због учесталих претњи.

Поводом отказа Гвоздену Здравићу у „Пословном центру“ огласио се и Клуб новинара Жупе.

- Већ десет година у Жупи владају медијски мрак и тортура коју спроводе Југослав Стајковац и његови сарадници. Колега Гвозден Здравић је више пута физички нападан јер је указивао на бројне махинације. Због тога му је и уручен отказ. Надамо се да ће ово бити последњи отказ новинарима који се боре за истину и правду у Александровцу - стоји у саопштењу које је потписала председница Клуба новинара Жупе Весна Добросављевић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси