Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Медијски стуб у региону
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

24. 10. 2013.

Извор: Фонет

Медијски стуб у региону

Блиц је данас, поводом 6.000. броја, саопштио да је иза овог дневног листа и његових читалаца 17 година узајамног поштовања, верности и традиције и да је од прве интегрисање редакције у регион са најмодернијом штампаријом, постао стуб респектабилне медијске компаније.

У саопштењу поводом годишњице, лист наводи да је време када се појавио, 16. септембра 1996. године, друштвени амбијент у Србији био је такав да су се паметни људи могли бавити било чиме другим, али не и издаваштвом ван покровитељства власти.

"То је био последњи тренутак да се у земљи која је била окупирана и споља и изнутра, појаве дневне новине тог калибра и са људима који су, руковођени идејом да се нешто мора променити, имали храброст да стану на црту режиму", каже се у саопштењу.

Лист подсећа да је прва три дана дељен бесплатно у тиражу од 50.000 примерака, потом је цена била један динар, тираж је вртоглаво растао.

Током студентских протеста и демонстрација 1996/97, Блиц је постале гласило младости, здраве памети и жеље за бољим и регуларнијим животом, наводи лист.

Лист истиче да је његова "препознатљивост грађена дуго и темељно, окупљањем најбољих новинара, уредника и фотографа и да је био пионир у свакој техничкој иновацији.

"Тако смо дошли до прве ингтегрисане редакције у нашем региону са најмодернијом штампаријом и постали стуб респектабилне медијске компаније", наглашава се у саопштењу.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси