Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Предрагу Благојевићу уручена награда Душан Богавац
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

24. 10. 2013.

Извор: Бета

Предрагу Благојевићу уручена награда Душан Богавац

Новинару и главном и одговорном уреднику интернет новина "Јужне вести" (www.juznevesti.com) Предрагу Благојевићу у четвртак је уручена награда "Душан Богавац" за етику и храброст за 2013. годину.

На свечаности у Независном удружењу новинара Србије у Београду Предрагу Благојевићу је награду уручио прошлогодишњи добитник Марко Сомборац.

Благојевић је рекао да му је огромна част да прими новинарску награду "Душан Богавац" и да сматра да она припада читавој редакцији "Јужних вести", а не само њему.

"Ја сам са 32 године најстарији у нашој редакцији. Створили смо језгро младих новинара који су научили да не посустају под притиском већ да наставе да извештавају", рекао је Благојевић својим колегама новинарима и члановима породице Душана Богавца који су присуствовали додели награде.

Председник НУНС-а и члан жирија Вукашин Обрадовић рекао је да су "Јужне вести" из Ниша за четири године рада показале да нема малих и великих медија већ само доброг и лошег новинарства.

Обрадовић је рекао и да су "Јужне вести" на чијем је челу Предраг Благојевић критичким писањем успеле да издејствују смену четири директора јавних предузећа због лошег рада.

Чланови жирија су били и Љубомир Живков, Динко Грухоњић, Филип Младеновић и Душанова сестра Бранка Богавац.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси