Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  „Тијанић и Куљиш симболи атентата на Ђинђића“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

04. 11. 2013.

Аутор: Р. Д. Извор: Данас

„Тијанић и Куљиш симболи атентата на Ђинђића“

Текст Дениса Куљиша у викенд издању Данаса „Били су опасни до задње секунде“, написан поводом смрти новинара Александра Тијанића и адвоката Срђе Поповића, жестоко су критиковали некадашњи шеф Бироа за комуникације Владе Србије Владимир Поповић и историчар Никола Самарџић.

У саопштењу које су Поповић и Самарџић потписали у име Либералног покрета Србије (ЛПС) наводи се да „култ Александра Тијанића организовано подижу некадашњи БК новинари и већина медијских редакција, интелектуалци, политичари, све како би се одржао континуитет трибалног примитивизма, лажи, хушкања на злочин“.

„Само као хушкач на убиство премијера Ђинђића Тијанић је заслужио место одакле га ни смрт није смела померити“, саопштио је ЛПС.

„Посебно је одвратно повезивање Тијанића с личношћу адвоката Срђе Поповића, чији нас одлазак неће омести на инсистирању да се утврди политичка позадина атентата, подразумевајући улогу Тијанића као једног од извршилаца налога кабинета Војислава Коштунице“, додаје се у саопштењу.

Гадост и лицемерје локалне „елите“ добила је своје конкретно упориште у гласилима какав је лист Данас који је огавним памфлетом Дениса Куљиша, трупног пискарала КОС-а и плаћеног хушкача Александра Тијанића, Срђана Шапера и Бориса Тадића, релативизовао све вредности савремене српске политике које се заснивају управо на ставу према убиству и убицама премијера Ђинђића.

Куљиш је покушао да адвоката Срђу Поповића постхумно уваља у каљугу злочиначког удруживања, и у пантеон наказних барбарогенија који су уништавали и српско и хрватско друштво, несвршених и анималних појава којима се диве и Куљиш, и они који су текст објавили, и сви који су у протеклим данима својим чињењем и нечињењем допринели овој јавној срамоти коју ће опрати само пресуда убицама и налогодавцима атентата чији су и Тијанић и Куљиш медијски симболи“, наводи ЛПС.

„Посебно одвратна је одлука оних који су се претходног дана поклонили Тијанићу, тиме и свим овим снагама које су нас поново сурвале на дно најнижих људских порива и друштвених особина, који су заиста били искрени кад су се поклонили Тијанићу, тиме и свим његовим газдама. Култ Александра Тијанића није само култ његове новинарске школе него и ритуално обожавање те мочваре паралелне стварности коју су његове жуте новине и жуте телевизије учиниле једином стварношћу српске прошлости и непосредне будућности“, додаје се у саопштењу.

Драмска списатељица Биљана Србљановић написала је на свом Твитер налогу да Данас треба „да се постиди над овим текстом и да се извини својим читаоцима због скандалозног инцидента“. Уз питање „зашто, Данасе, зашто“, она је оценила да је Куљишев чланак „постмортем понижавање Срђе Поповића“.


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси