Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Радио „Снага народа“ поново емитује програм
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

04. 11. 2013.

Аутор: Ј. Т. Извор: Данас

Радио „Снага народа“ поново емитује програм

Независни интернет радио „Снага народа“, који је покренуо Покрет Двери, јуче је поново почео да емитује програм уживо. Прошлог четвртка у овај радио, после непуних 48 сати рада, упала је Служба за борбу против организованог криминала (СБПОК), прекинула програм и однела опрему, а потом упала и у централну канцеларију Двери. Бошко Обрадовић, члан Старешинства Двери, каже за наш лист да овај покрет до јуче није добио никакво објашњење од државног и полицијског врха Србије због чега је полиција упала у просторије једне политичке организације, чиме се крше права политичког рада и опозиционог деловања.

Он најављује да ће Двери данас затражити до заштитника грађана и БИА да саопште да ли се „дверанима“ прислушкују телефони и контролише електронска комуникација.

- Обратили смо се председнику Србије, премијеру, вицепремијеру, Министарству телекомуникација, РРА, МУП - свима који су у овој акцији учествовали, да нам кажу како је могуће да се у 21. веку издаје налог за укидање интернет радија, иако за то нема упоришта ни у једном закону. Очекивали смо да ће због овог скандалозног упада полиције у радио и просторије једне опозиционе политичке организације реаговати релевантне државне институције и странке. Добили смо ћутање, чак и озбиљне опозиције, каквом се сматрају ДСС, ДС и СРС - каже Обрадовић.

Он истиче да „притисак режима на Двери траје већ неколико недеља - од напада на његову породицу, обарања званичног сајта Двери до упада у просторије радија и самог покрета“. Обрадовић сматра да актуелна власт тиме жели да „угуши свако критичко и опозиционо мишљење у Србији, пре свега када је реч о издаји КиМ и лажним косовским изборима, али и због предстојећих општинских избора на Вождовцу, где ће на листи Двери први пут бити  цео удружени национални фронт, мимо ДСС и СРС“.

Коментари (1)

Остави коментар
нед

10.11.

2013.

Nikola [нерегистровани] у 13:20

Nelegalno gašenje

RRA u kojoj sam do skoro radio kao ovlašćeno lice, (gašenje nelegalnih stanica), nikad nije obustavila rad piratskih radio tv stanica koje su se bavile prevarantskim SMS kvizovima, šta više, svima njima su dali dozvole za radio i tv stanice i za kablovsko emitovanje. Gašene su jedino radio i tv stanice koje nisu imale prihod, odnosno nisu mogle da plate reket RRA

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси