Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Убијен новинар који је открио истину о Путину
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

04. 12. 2013.

Извор: Наше новине

Руски политиколог оптужио председника

Убијен новинар који је открио истину о Путину

56 новинара убијено је у Русији у последњих десет година.

Детаљи из приватног живота председника Русије мало су познати светској јавности, тврди руски политиколог Станислав Белковски, који у својој књизи открива да је последњи новинар који је покушао нешто да сазна о Путиновом детињству настрадаао под сумњивим околностима.  Наиме, новинар који је покушао да истражи Путинову прошлост погинуо је у несрећи услед експлозије приватног авиона у којем се налазио, тврди Белковски.

У последњих десет година 56 новинара је убијено у Русији. Ко год је задирао у Путинову приватност или нешто на тему корупције нестајао је под мистериозним околностима: Иако се на листи убијених у Друштву за заштиту новинара истиче како су многи од њих извршили самоубиство, верује се да су сви страдали од "режимске руке".

Белковски, који је колумниста једног московског таблоида, у својој књизи истиче како је Путинов отац био алкохоличар, због чега је његова мајка била приморана да га да на усвајање једној породици у Лењинграду.

-Мали Владимир, који је одрастао без оца и родитељске љубави, био је повучено и намргођено дете - написао је Белковски на основу навода настрадалог новинара. Кључ разумевања Путинове личности лежи у његовом несрећном детињству, сматра овај политиколог. Према речима Белковског, Путин је због овакве породичне ситуације тражио нову породицу, па је тако у олигарху Роману Абрамовичу видео брата, а у некадашњем председнику Борису Јељцину - оца.

- С друге стране, Путинов портпарол Дмитри Песков одбацио је све тврдње Белковског. - Белковски нема никакве основе за своје тврдње или како ми то у Русији кажемо: "То је право смеће" - рекао је Песков.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси