Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Пековић: РРА није цензор
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

05. 12. 2013.

Пековић: РРА није цензор

У разговору новинара РТВ Војводине са Атифете Јахјагом повређен је закон и због тог смо реаговали, каже за РТС члан Савета РРА Горан Пековић и одбацује оптужбе да је РРА цензор. Зашто новинарска удружења не реагују на случајеве аутоцензуре, упитао је Пековић и објаснио да је интервју са Јахјагом пре објављивања послат Канцеларији Владе Србије за сарадњу с медијима.

 

Члан Савета Републичке радиодифузне агенције Горан Пековић одбацује оптужбе да је РРА цензор и тврди да су, када су опоменули РТ Војводине због интервјуа са Атифете Јахјагом само реаговали на повреду закона.

Пековић истиче и да РРА није водила поступак против новинара, већ против емитера који је, увидевши грешке у раду новинара, обуставио даљу сарадњу са њим.

"Након свега што се десило, Радио-телевизија Војводине повела је поступак и отпустила сарадника, али нико унутар целог система није кажњен", рекао је Пековић.   

Гостујући у Дневнику РТС-а, Пековић је указао да се доводи у питање пре свега професионализам новинара који је водио разговор са саговорником чији језик не разуме, а није обезбедио превод.

Новинарска удружења, која су бурно реаговала на изречене опомене, упитао је зашто се не оглашавају у случајевима аутоцензуре и објаснио да је снимак интервјуа са Јахјагом пре емитовања послат у Канцеларију Владе Србије за сарадњу с медијима. 

Када је о случају опомене РТВ Б92 реч, Пековић негира да је РРА реаговала само због тога што је у питању Томислав Николић.

Каже да су на рачун Николића изречене неке врло озбиљне оптужбе и да је тим повређена инстутуција председника Републике.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси