Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  „Ментално разгибавање”: Нисмо вређали Николића!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

05. 12. 2013.

Аутор: М. В. М. Извор: Наше новине

„Ментално разгибавање”: Нисмо вређали Николића!

Водитељи радио-емисије „Ментално разгибавање“ на Б92 Дарко Митровић и Марко Степановић, упркос опомени Републичке радиодифузне агенције (РРА), за Наше новине углас истичу да нису претерали са шалом која је упућена Томиславу Николићу и тврде да их опомена неће спречити да саркастично коментаришу јавне личности.

 

Њихова емисија од 4. октобра подигла је узбуну у РРА, која је оценила да су водитељи у програму користили екстремизам и увредљив говор и да је „нарушено достојанство личности и функције председника“ Николића.

- Нећемо мењати концепт емисије због опомене РРА. Слобода медија не сме бити спутавана, а ако је нечији циљ да цензурише овакве емисије, онда нека забране хумор - каже Дарко Митровић и додаје да екипа „Разгибавања“ није тражила подршку ни од Б92 ни од неког новинарског удружења.

У спорној емисији емитоване су премонтиране вести са РТС-а, преузете са сајта Јутјуб, међу којима је и вест да је „Влада Србије разрешила на данашњој седници председника Николића који је бившем владици Василију Качавенди подводио дечаке“.

- На страним телевизијама водитељи „разапињу“ политичаре, па их нико због тога не опомиње. У спорној емисији смо нагласили да је снимак преузет са Јутјуба - закључује Митровић и примећује да се на другим телевизијама омаловажавају јавне личности, па нема реакције РРА.

НУНС: Сатира је легитимна

У Независном удружењу новинара кажу да је сатира легитимна и неопходна као израз у демократском друштву, па опомена емитеру због начина на који је третиран један државни функционер у забавном програму постаје проблематична са аспекта слободе изражавања. НУНС се оштро противи сваком покушају успостављања надзора над уређивачком политиком медија и позива РРА да се строго држи овлашћења која има.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси