Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Одлука о Ћурувији после вештачења
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

05. 12. 2013.

Извор: Бета, Б92

Одлука о Ћурувији после вештачења

Тужилаштво за организовани криминал донеће коначну одлуку у поступку за убиство Славка Ћурувије када стигну резултати вештачења и анализа нових доказа.

 "Годинама тужилаштво и полиција раде на томе да се идентификују осумњичени и њихов рад је усмерен управо ка томе", рекао је тужилац за организовани Миљко Радисављевић новинарима у Специјалном суду.

Радисављевић је одбио да наведе било какве детаље о новим доказима за убиство Ћурувије.

"Све што радимо јесте да се идентификују лица која су извршила то кривично дело", рекао је Радисављевић новинарима у Специјалном суду.

Радисављевић је у недељу казао да очекује да ће то омогућити не само идентификовање учинилаца већ и разјашњење њихових улога у овом злочину.

Он је истакао да ће на основу резултата истражних радњи које су у току као и других прикупљених доказа које је прикупила радна група и Тужиластво бити донета одлука о покретању кривичног поступка против одређених лица.

Радисављевић је указао на то да је Тужиластво на основу кривичне пријаве Министарства унутрашњих послова против Н.Н. лица наредбом покренуло истрагу против непознатих учинилаца тог кривичног дела.

Тужилац је указао да Тужиластво не ради на било чија "намигивања" вех на основу доказа који му се презентује.

"Тужилаштво за организовани криминал није одговорно што докази нису прикупљени одмах после злочина или у кратком руку након тога од стране лица чији је то био посебан задатак и законска обавеза. Трагање за доказима много година након догађаја и проблеми које таква околност носи са собом захтевају много рада, упорности а и времена", нагласио је тужилац Радисављевић.

Амбасадор САД у Србији Мајкл Кирби рекао је да сва убиства морају бити истражена и решена, а посебно убиства новинара.

"У овом случају занима нас да видимо испуњење правде и да убице буду пронађене и успешно процесуиране", рекао је Кирби.

На питање где је проблем у истрази убиства Ћурувије, које се догодило пре 14 и по година, у априлу 1999. године, Кирби је одговорио да он није адвокат и да никада није био судија, па не може да говори о детаљима.

"Мислим да су владина радна група и тужилаштво способни да на одговарајући начин истраже то убиство. Не би требало да гледамо шта се догодило у прошлости, него да нађемо начин како да радимо у будућности", рекао је Кирби.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси