Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Хакери обрисали текст са сајта ЦИНС
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

12. 12. 2013.

Аутор: Б. Ц. Извор: Данас

Хакери обрисали текст са сајта ЦИНС

Хакерским упадом на сајт Центра за истраживачко новинарство Србије (ЦИНС) јуче пре подне обрисан је текст „Истина има рок трајања“, који се бавио краткотрајним постојањем приче под насловом „Протекције за ћерку Јоргованке Табаковић у РФЗО“, каже за Данас директор ЦИНС Бранко Чечен.

Према његовим речима, та прича је била постављена на веб-сајт Радија 021, а онда скинута после три сата, одлуком њихових уредника.

„Имамо информације да се и другим сајтовима који су пренели причу десило да буду хаковани. То је доста јадан начин да се спречи објављивање приче, ако је то у питању и ево управо је поново постављамо, не само на наш сајт, па ћемо видети да ли ће ови хакери наставити да се баве истом ствари“, напомиње Чечен.

ЦИНС ће предузети правне кораке који су му на располагању, а поред тога ће њихов истраживачки тим, како су навели, усмерити своју пажњу на наставак одличног рада новосадског колеге.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси