Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Ја и нико мој: Дуго очекивана књига Александра Тијанића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

16. 12. 2013.

Извор: Телеграф

Ја и нико мој: Дуго очекивана књига Александра Тијанића

Књига "Ја и нико мој" је прецизан пресек последње три турбулентне деценије на југословенским просторима и садржи мноштво ауторових текстова, записа, писама и полемика.

До последњег часа, до самог прелома рукописа, Александар Тијанић је радио на књизи у којој се потврђује као бескомпромисни дијагностичар српске збиље, оштар и самосвојан критичар безмало свих јавних личности југословенске, српске политичке и културне сцене, као и девијантних појава и бурних догађаја уочи, за време и после распада Југославије.

Аналитичност, лични став и лични стил – јасан и препознатљив – бриткост и инвентивност политичке и друштвене критике, осећај за детаљ, разиграна метафоричност, профетизам и едукативност одлике су ове књиге.

Александар Тијанић писао је за издања “НИН-а” (касније постао и уредник), “Спортског журнала” и часописа “Интервју”, био је директор “Телевизије Политика” и “БК телевизије”, министар информација у влади Мирка Марјановића, саветник за медије и информисање СРЈ Војислава Коштунице, а од 2004. до смрти био је генерални директор “Радио-телевизије Србије”.

Објавио је публицистичке и полемичке књиге “Испод коша”, “Шта ће бити с нама” и “Тајни живот Срба, Хрвата и Словенаца: како се распао бољшевизам”.

Књигу “Ја. И нико мој” од 18. децембра можете купити у свим књижарама Делфи, Лагуниним клубовима читалаца, на сајтовима Лагуне, Делфија и на киосцима Штампе и Футуре.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси